El Gremi de Llibreters xifra en 22 M€ la facturació del Dia del Llibre, un 2% més que l'any passat

Cambra del Llibre de Catalunya,

Barcelona, 27 d'abril de 2018- El Gremi de Llibreters de Catalunya xifra en 22,03 ME la facturació del Dia del Llibre, un 2,01% més que l'any passat. Les dades confirmen les sensacions que els llibreters ja van expressar en tancar la jornada i la impressió que les vendes havien estat com a mínim igual que les de l'any 2017, en què es va escaure en diumenge. El Gremi es mostra "molt satisfet perquè va ser una jornada cívica i ciutadana tan massiva i participativa com sempre, cosa que es tradueix, també, en la facturació", com manifesta M. Carme Ferrer, la seva presidenta.

Les dades recollides pel Gremi confirmen la percepció d'un gran Sant Jordi, amb bon temps arreu, que en molts llocs es va allargar fins ben bé al vespre, aprofitant que la gent sortia de treballar, i de vendes concentrades en moments com a primera hora del matí, migdia i vespre en caure en dia laborable. Aquesta satisfacció es fa extensiva a les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona. En tots els territoris es constata un bon nivell de vendes que ja es va registrar els dies previs.

Segons les dades de LibriData i LibriRed, sistemes que registren informació de 178 punts de venda pertanyents a llibreries de tot Catalunya i representen al voltant del 60% del mercat, les xifres de venda d'aquest Dia del Llibre han crescut no tan sols pel que fa a la facturació sinó també en el nombre de títols venuts, que ha superat els 53.000, un 2,44% més que l'any passat, amb 1,62 milions d'exemplars (+1,72%). A la demarcació de Barcelona és on s'han venut més títols (48.127), seguida de Girona (13.169), Tarragona (11.701) i Lleida (10.298). Atenent al nombre de títols diferents, el llibres de no ficció van ser els més venuts (fins a 23.318 títols) als quals van seguir els infantils i juvenils (17.687) i els de ficció (12.747).

Si analitzem els gèneres des d'un punt de vista del volum venut de llibres, s'aprecia com s'igualen les preferències: com és habitual, la ficció va tornar a ser la preferida del públic, amb un 34,54% de les vendes, seguida a poca distància pels títols d'infantil i juvenil (33,81%) i els de no ficció (31,65%), aquests darrers, els que més han augmentat, gràcies al creixement d'un 6% dels llibres de no-ficció en català. Quant a l'idioma, el 58,89% dels exemplars venuts va ser en català i el 41,11% en castellà. Cal també remarcar que els 10 títols més venuts han representat aquest any només el 5,82% del total de les vendes.

Diada internacional

Durant la diada, el Gremi va donar suport a la iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de rebre, amb motiu de l'Any del Turisme Cultural, la visita d'una vintena de periodistes europeus de 10 països interessats a conèixer Sant Jordi i el Dia del Llibre i als quals es va convidar a visitar la Casa de les Punxes. El Gremi, a més, va aprofitar la diada per reunir-se amb l’Agència del Llibre de la Regió d’Occitània, la qual proposa establir acords de col·laboració amb el Gremi, tant des d'un punt de vista professional com per a implantar el Dia del Llibre en aquesta regió.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies